Przepisy na zdrowe przekąski z masłem orzechowym
6 przepisów na zdrowe, dodające energii przekąski z masłem orzechowym.
Jaglanka z bananem i sosem z masła orzechowego
Składniki:
¼ szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego
1 banan
1 łyżka soku z cytryny
kilka dowolnych orzechów
Sos z masła orzechowego:
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną wsyp do garnka, dokładnie wypłucz pod wodą. Wylej wodę, wlej mleko, wymieszaj i zagotuj pod przykryciem delikatnie mieszając. Banana obierz ze skórki, pokrój na plasterki i skrop sokiem z cytryny. Składniki na sos z masła orzechowego dokładnie wymieszaj w miseczce. Ugotowaną kaszę jaglaną wyłóż do miseczki, dodaj banana, polej sosem z masła orzechowego i posyp posiekanymi orzechami.