Co je Magda Gessler? Dieta, którą stosuje, może zaskoczyć
Dieta Magdy Gessler od lat intryguje i wzbudza ciekawość. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” ujawniła, jakie produkty wybiera na co dzień i czego unika. Jej podejście do jedzenia może być zaskakujące, zwłaszcza w kontekście jej kulinarnej działalności. Magda Gessler o diecie mówi wprost – jej nawyki żywieniowe różnią się od tego, co serwuje w programie.

Magda Gessler od lat zachwyca widzów „Kuchennych rewolucji”, gdzie nie tylko ratuje restauracje, ale także uczy, jak gotować. Jednak jej własna dieta może zaskoczyć. Restauratorka wyznała, że unika glutenu, nabiału i alkoholu. „Ewidentnie nie jem pszenicy, nie jem za dużo nabiału, nie jem glutenu, nie jem owoców wieczorem” – przyznała.
Co je Magda Gessler na co dzień?
Restauratorka od lat podkreśla, że zdrowa dieta to klucz do dobrego samopoczucia. Magda Gessler unika przetworzonej żywności, a w jej codziennym jadłospisie nie ma miejsca na pieczywo, makaron, ryż czy słodycze. Stawia na warzywa, owoce oraz produkty bogate w białko i zdrowe tłuszcze. „Ludzie są przyzwyczajeni przed snem i jedzą cukier. [...] I nie piję żadnych napojów z procentami. Chyba że są jakieś okazje, ale raczej odkładam wysoko na półkę. Z tego powodu, że jednak to jest cukier” – wyjaśniła w rozmowie z Pudelkiem.
Wymagania restauratorki w hotelach – „Nie sięgam do lodówki, mnie obsługują”
Magda Gessler nie ukrywa, że ma wysokie oczekiwania wobec obsługi hotelowej. Podczas podróży preferuje brunch zamiast śniadań, a jego podanie musi odbywać się zgodnie z jej zasadami. „Nie sięgam nigdy do lodówki, ja się nie obsługuję. Mnie obsługują. Wszystkie hotele mają zwyczaj taki, że widzą, że 11:30, 12:00 ma wjechać brunch, bo nie śniadanie. [...] Wtedy proszę, żeby nie otwierali, nie pukali, bo mnie to doprowadza do obłędu” – mówiła.
Jej hotelowe menu jest starannie dobrane. „To są przede wszystkim jajka na miękko, soki grejpfrutowe, ciepła woda, bardzo dobra mocna parzona kawa. Lubię wędzoną szynkę – jeden plasterek, biały ser, dobre pomidory [...], lubię naleśniki, bo mogę sobie rano na nie pozwolić, jeśli croissant nie jest odmrażany, to ubóstwiam, ale nienawidzę odmrażanego pieczywa” – dodała.
Dieta na planie „Kuchennych rewolucji” – „Rzadko je się dobre rzeczy”
Choć Magda Gessler ma pełną kontrolę nad swoimi posiłkami w domu czy hotelach, na planie „Kuchennych rewolucji” sprawy wyglądają inaczej. Restauratorka zdradziła, że dostępne jedzenie często nie spełnia jej oczekiwań. „Wszystko, co mi proponują, jest bardzo ciężkie. Rzadko się je dobre rzeczy na planie” – przyznała w rozmowie z serwisem Plotek.
Jej praca wymaga dużej energii, dlatego stawia na lekkie posiłki. „Chcę jeść bardzo lekko. Żeby móc pracować, praktycznie nie powinno się jeść obiadu” – wyjaśniła.
Śniadanie, brunch, a potem…? Plan dnia Magdy Gessler
Dzień Magdy Gessler zaczyna się od dwóch szklanek soku pomarańczowego, ciepłej wody i kawy. Następnie spożywa brunch, składający się z jajek, owoców i warzyw. Kolacja często jest pomijana, co jest wynikiem intensywnego trybu życia.